Máme stálu ponukou viac ako 70 kychyňských liniek skladom v Jindřichovom Hradci.
Všetky linky zavezieme vlastnou dopravou až k Vám domov a na spotrebiče Vám dáme záruku 3 mesiacov!


Čistá chladnička v kuchyni

Přidáno 13. 08. 2019

Chladnička je jedným z najdôležitejších domácich spotrebičov, v ktorých ukladáme naše jedlo. Prvým krokom je dôležité pre správny výber chladničky. V druhom kroku je dôležité starať sa o ňu, aby nám slúžil dobre a vydrží mnoho rokov. Čistá a "voňavá" chladnička udržuje jedlo dlhšie čerstvé a zachováva si svoju kvalitu a živiny.

Chladničky je potrebné umyť raz za mesiac. Myslíte si, zdá sa príliš často? Aj keď nevidíte žiadne nečistoty, to nemusí znamenať, že to nie je, a nie je hniloby alebo pleseň za rohom v rohu. Potom, čo o to voňajúce chladnička?

lednice.PNG

Ako si vybrať chladničku?

Ak chcete vybrať chladničku, je dôležité objasniť niekoľko základných vecí:
1. Energetická trieda – chladnička je v prevádzke nepretržite.
2. kapacita chladničky – vyberte si podľa veľkosti a počtu členov vašej domácnosti.
3. Ak používate mrazené potraviny – vyberte si chladničku s mrazničkou.
4. sprievodné funkcie chladničky-v závislosti na tom, či ste zvolili chladničku v spoločnosti, domu alebo chatu.

Základné pravidlá používania chladničky?

1. nenechávajte chladničku otvorenú po dlhú dobu, moderná chladnička zvyčajne naznačuje, že chladnička musí byť uzavretá. Tam by bolo zbytočné úniku chladu.

2. teplé jedlo nepatrí do chladničky – znižuje chlad v chladničke.
3. Uchovávajte aromatické potraviny v uzatvárateľných dozach s poklopom.
4. z času na čas vyberte chladničku. Námrazy zvyšuje spotrebu energie chladničky.
5. zápach v chladničke môže byť zbavený zápachu absorbéry-alebo podľa odporúčania. Napr. Čerstvo mletú kávu alebo plátky citróna.
6. udržiavajte ideálnu teplotu v chladničke podľa štandardu 4 – 8 ° c.
7. dodržujte správne rozloženie potravín – Dolné zásuvky – ovocie a zelenina, tesne nad ryby a mäso, v strednej časti by mali byť potraviny, ako sú klobásy, maslo, jogurt a syr, rovnako ako vajcia. Horná časť chladničky je vhodná pre už varené jedlo, pripravené okamžite na konzumáciu, napr. Tortu, kanapky, atď. Umiestnite mlieko, horčica a marmelády na dvere chladničky.
8. dĺžka skladovania potravín – podľa minimálnej trvanlivosti na balení. Vajcia by mali byť konzumované do 28 dní, mlieko od otvorenia do max. 2dni, čerstvé mäso do 2 dní, víno 3 – 10 dní, atď.

lednice-2.PNG

Ako čistiť chladničku?

Chladnička je ideálnym miestom pre šírenie húb a baktérií. Preto je vhodné vyčistiť chladničku raz za mesiac čistou handričkou a neagresívnym čistiacim činidlom. Prípadne môžete použiť horúcu vodu s jedlou sódou, kyselinou citrónová alebo ocot. Vždy odstráňte všetky potraviny pri umývaní chladničky. Skladujte odstránené potraviny v ideálnom prípade na tmavom a chladnom mieste. Začnite umývaním chladničky zhora nadol. Potom utrite všetko suché.

Aspoň 2 × za rok by sa mala chladnička dôkladne vyčistiť aj pri odmrazení chladničky.

ruka.PNG
A máš Hotovo!
Až potom vráťte jedlo do chladničky a nastavte teplotu alebo zapojte chladničku do zásuvky.

www.pouzitekuchyne.sk

Sledujte aktuálnu ponuku

Chcem poslať aktuálny sortiment kuchyne